Adressändring

Låt inte en full brevlåda störa semestern

5 tips till dig som ska resa med barn 

Drömmer du om första resan tillsammans som familj? Att ta med de yngsta familjemedlemmarna när ni åker utomlands skapar minnen för livet. Med lite extra planering blir resan ännu bättre!  

När Lisa och Filip, 29 respektive 30 år, bestämde sig för att åka på den första resan tillsammans som familj föll valet på Italien. De bilade i landet i två och en halv vecka och sov på fyra olika platser. Med på resan var deras två barn, åtta månader och 2,5 år gamla. De upptäckte snabbt skillnaden mellan att resa själva och tillsammans med barnen. 

– Det gick inte alltid att göra det vi själva helst ville, det fick läggas in pauser för barnen och planeras utflykter till ställen där det fanns en lekpark i närheten också. Det gick inte att ligga på stranden i flera timmar som vi kunde göra tidigare, säger Filip.

Efter två och en halv vecka i Italien kom de hem med massa nya minnen – men också en hel del lärdomar när det kommer till att resa med just barn. Här är fem tips till er som också står inför er första utomlandsresa som familj.  

Läs mer om Filips och Lisas familjeresa här.

 1. Res under lågsäsong 
  ”Om det finns specifika saker du vill se längs vägen så kan du planera inför det men annars behöver du inte ha allt bestämt, då missar man hela grejen. Däremot är det alltid bra att ha en plan om vad som är själva målet med resan.”
 2. Boende med tvättmaskin
  "Barn har som bekant svårt att inte smutsa ner sina kläder. Om du är borta längre än en vecka och vill slippa ta med hela garderoben kan det vara bra med tvättmöjligheter där du ska bo."
 3. Kolla upp maten
  "Vad finns det för mat dit ni ska? Passar det era barn? Ta annars med egen barnmat och välling, så att du inte behöver stoppa upp barnets utveckling när det kommer till maten." 
 4. Överraska med ny leksak
  "Att resa kan vara en stor förändring och utmaning för ett barn. Att ge barnet en ny leksak under flygningen eller under längre sträckor i bil kan göra att fokus läggs på att upptäcka den nya presenten."
 5. Förbered underhållningen 
  "Lita inte på att det finns wi-fi överallt. Förbered med nedladdad musik och filmer så att barnen har någonting att roa sig med när du behöver koncentrera dig på körning eller liknande."
Låt inte en full brevlåda störa semestern
Ska du också resa tillsammans med familjen? Om ni ska var borta minst en vecka och upp till två månader kan du beställa vår tjänst Pausa posten. Då lagrar vi er post så att ni inte behöver tänka på en överfull brevlåda under semestern.
Beställ Pausa posten