Adressändring

Låt inte en full brevlåda störa semestern

Sture bytte vintern i Sverige mot golf i Sydafrika

Att stanna på hemmaplan under vintern eller pausa tillvaron söder om ekvatorn? För Sture Hellström är valet enkelt. Nu besöker han sitt golfparadis varje vinter.

När Sture Hellström började närma sig pension fanns det äntligen tid att ta upp det intresse som föddes redan på 70-talet, men som fick stå åt sidan för resten av livet – nämligen golfen. Hemma på Marstrand föredrar han att besöka golfbanan under försäsongen ett par gånger i veckan. De första golfresorna, tillsammans med frun Catarina, gick till Spanien.

– Där var vi två, tre gånger men eftersom vi fortfarande jobbade kunde vi inte vara borta längre än 14 dagar. Just Spanien tycker jag dessutom är för dyrt och kallt om man vill åka iväg över vintern, säger han. 

Istället upptäckte Sture ett nytt golfparadis, som han fortsätter att återkomma till. Utanför Sommerset west, i närheten av Kapstaden i Sydafrika, bor han under en vintermånad i ett community med andra golfentusiaster från bland annat Sverige.

–  Jag har egentligen alla odds emot mig med opererad rygg och axel men golf är ett utmärkt sätt att promenera och motionera på. Precis där jag bor finns en korthålsbana där jag kan gå flera varv på en dag, varvat med lunch och besök på stranden.

För att åka på golfresor behöver du inte vara ett proffs, långt ifrån menar Sture. Han själv har inga planer på att nå elitnivå utan är nöjd så länge han har så pass lågt handikapp att han kan gå ut på de allra flesta banor. Golfen är en sysselsättning som underhåller honom, inte något som är hela hans liv. Dessutom är det väldigt socialt!

– Jag kan gå ensam till banan men när man möter någon annan där som gjort samma sak kan man lika gärna gå rundan ihop. Andra gånger har jag bokat träff med någon.

På frågan om han drömmer om någon specifik golfresa kommer svaret snabbt.

– Det är den här! Sydafrika har god mat, goda viner och trevlig golf. Människorna är snälla och vädret perfekt. Ingenting slår en dag på banan med 27 grader och ständig fläkt från havet, säger Sture.

Låt inte en full brevlåda störa semestern
Drömmer du också om att åka iväg på en golfresa? Med hjälp av vår tjänst Pausa posten, som gäller från sju dagar och upp till två månader, lagras din post när du inte är hemma – så att du slipper oroa dig för en överfull brevlåda. Då kan du slappna av och njuta av resan istället!
Beställt Pausa posten