Adressändring

Låt inte en full brevlåda störa semestern

Aktiv semester: När du vill röra på dig under ledigheten  

Att ligga i en solstol hela semestern är ingenting för Birgitta och Ingemar. Istället upptäcker de landets golf- och dansbanor under sommaren.

Varje sommar må se ganska lik ut för Birgitta och Ingemar, bosatta i Ängelholm. Det betyder däremot inte att den är enformig eller stillasittande – tvärtom. När semesterdagarna gör entré packar de bilen och åker uppåt i landet.

– Vi brukar alltid spela golf och har gjort det i 25 år. Under somrarna åker vi till några olika ställen i Sverige men vilka banor det blir kan skilja sig åt varje år, berättar Birgitta.

Innan de ger sig ut på vägarna planerar de en tur runt om i landet och kollar upp var de ska. Några favoriter är Sunne, Mora och Tylösand när det kommer till golf.

– Ibland bor vi på herrgård, ibland på vandrarhem. Vi planerar vilka golfbanor vi ska besöka så att det stämmer med var och hur vi åker i landet. Det brukar bli fem olika banor längs vägen.

Ett annat viktigt stopp på resan, som inte har med golf att göra, är Dansbandsveckan i Malung. Även dansen har länge varit en stor del av deras liv och någonting de ägnar sig åt året runt.

– Under dansbandsveckan är vi tio personer som hyr ett hus tillsammans. Golfbanorna brukar vi åka till själva så det är roligt att umgås ett stort gäng också, säger Birgitta.

Hon fortsätter:

– Det är glädje att träffa så många människor som vi gör genom olika aktiviteter. Att röra på sig har alltid varit en drivkraft. En timme om dagen är mitt motto, säger Birgitta.

Utöver deras golf- och dansresa umgås de mycket med barn och barnbarn, som bor utspritt i landet. Även då brukar de passa på att göra olika aktiviteter tillsammans.

– Det bästa är att kunna vara aktiv och göra saker tillsammans med andra. Att vi är flera stycken och har roligt tillsammans. Det är ett sätt att umgås på, när vi dansar med vänner eller spelar golf med barnen, säger hon.

Låt inte en full brevlåda störa semestern
Ska du ut på vägarna i sommar? Om du Pausar posten lagrar vi posten åt dig så länge, så behöver du inte fundera över en full brevlåda medan du är på semester.
Beställ Pausa posten